Dosud nejkomplexnější průvodce domácím kvašením, to je kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Ellixe Katze. Podrobně jsme vám ji představili minulý týden ve článku Jak na domácí kvašení? Je to jednoduché a napínavé a o jeden ze tří výtisků od nakladatelství Grada si teď s námi můžete zasoutěžit!
Kniha je plná receptů, tipů a rad, připravíte si podle ní nakládanou zeleninu, domácí chléb či jogurt, farmářský sýr, pivo, víno, medovinu či cider, ale také luštěniny, kaše a sušenky. Domácí kvašení je snadné, stačí jen krátká příprava, troška času a pak už jen čekáte na výsledek.
Vyhlašujeme soutěž o 3 knihy
V následujícím formuláři odpovězte na soutěžní otázku a vyplňte kontaktní údaje. Odpovědi můžete posílat do úterý 26.5. do 18 hodin. Ve čtvrtek 28. května pak vyhlásíme 3 vítěze - výherce zveřejníme tady přímo ve článku a také na našem Facebooku.
Trváme na férových pravidlech, tedy 1 e-mailová adresa = 1 odpověď. Hlasujte sami za sebe, ne za rodinné příslušníky. Pokud takové pokusy odhalíme, ze slosování je vyřadíme. Držíme pěsti a přejeme štěstí!
Jak zní správná odpověď a kdo vyhrál?
Správně tentokrát odpověděla zhruba jen polovina soutěžících - kvasit byste neměli v kovových nádobách, "ty totiž mohou reagovat jak se solí, tak s kyselinou, která během fermentace vznikne", slovy autora knihy.
Správnou odpověď znaly a knihu Síla přírodní fermentace získávají Marcela Sobotová, Monika Rothová a Věra Gabrielová.
Vítězkám moc gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast.