Cacao neboli pokrm Bohů, je využíváno už přes tři tisíce let. Pro jeho blahodárné účinky na těle i duši jej Mayové a Aztéci užívali nejen během posvátných rituálu, ale vážili si jej natolik že se používalo i jako forma měny. Nejedná se však o Čokoládu běžně dostupnou v obchodech ale specificky a minimálně upravené kakaové plody. S ceremoniálním cacaem z Guatemaly a Ekvádoru pracuji už přes dva roky, a je mi ctí se o tuto vzácnou rostlinu a její kouzlo s vámi podělit.
Název cacaa pochází z Mayského “Chocol’ha“ neboli “společného pití kakaa” v kruzích a jiných shromážděních. Tímto je cacaový ceremoniál šancí se spojit se svým nitrem a taky s komunitou stejně smýšlejících lidí. Tento rituál nám dává možnost propojit se s naším srdcem, zkoumat a vyjádřit naši pravdu a víru v sám sebe v jakékoli podobě a formě. Prohloubí propojení s vnitřní intuicí
Cacao má vysoký obsah magnesia, antioxidantů, vitamínů, minerálů, zinku a železa. Tyto látky napomáhají uvolnění svalů a relaxaci. Zároveň stimuluje oběh krve a produkci serotoninu neboli hormonu štěstí. Kombinace všech těchto prvků nám napomáhá uvolnit se a zažít efekty cacaa skrz naše emocionální i fyzické tělo.
O lektorce Lindě Bezděkové:
S jógou začala před šesti lety v New Yorku kde tou dobou žila a pracovala. Po čase se rozhodla jít o krok dál a vydala se do Indie, kde se stala učitelkou yogy a meditace. Po tomto intenzivním zážitku se rozhodla prodloužit studium yogy a samy sebe o pár měsíců z nichž se neplánovaně stal rok který strávila v Asii a Indonésii. Od té doby učí yogu a workshopy jak v Čechách, tak i v zahraničí.